Het ligt eraan wat voor elektrische fiets je hebt of je wel of geen verzekering nodig hebt. Een diefstal of WA verzekering is altijd aan te raden, zodat je goed ingedekt bent tegen diefstal of veroorzaakte schade. Wij raden je aan om een elektrische fiets goed te verzekeren in verband met de hoge aanschafwaarde.

Pedelec

Voor een Pedelec (elektrische fiets met trapondersteuning) heb je geen speciale verzekering nodig. Sinds 1 oktober 2006 is de verzekeringsplicht vervallen op fietsen met trapondersteuning. Dit komt onder andere doordat bij een snelheid van boven de 25 km/u de trapondersteuning wegvalt. Toch is het slim een verzekering af te sluiten aangezien er in Nederland jaarlijks 800.000 fietsen worden gestolen.

E-Bike

Een e-bike (elektrische snorfiets) heeft een kenteken nodig en daarmee een speciale verzekering. Enkele verzekeraars waarbij je een elektrische fiets verzekering kan afsluiten zijn UnigarantANWB en ENRA

Tips

1: Noteer altijd ergens het framenummer of chipnummer van je fiets zodat de politie deze gemakkelijker kan opsporen in geval van diefstal.

2: Doe altijd aangifte bij diefstal, je fiets komt dan in het fietsdiefstalregister te staan.