Elektrische fiets tests


Verschillende partijen hebben elektrische fiets gebruikerstests gedaan. Hieronder vind je enkele tests, deze zijn altijd nuttig om even door te nemen. Besef wel dat een fiets die een ander niet prettig vind, toch heel geschikt kan zijn voor jou. Ieder stelt zijn eigen eisen aan een fiets, let vooral goed op de accu van de elektrische fiets.

Veel tijdschriften, kranten en verenigingen hebben een electrische fiets test gedaan om mensen te helpen bij de aankoop. Hieronder hebben we een lijstje testresultaten geplaatst, deze zijn absoluut bruikbaar bij een aankoopbeslissing! De beste elektrische fiets is er niet, er zijn wel een aantal modellen die bij veel tests hoge ogen scoren. Toch wil dit niet zeggen dat dit ook de fiets is die geschikt is voor jou.

 

Kampioen

Lees hier het artikel uit de kampioen.

Hier nog een (wat ouder) filmpje uit de kampioen.

Consumentenbond

Ook de consumentenbond heeft een test gedaan met elektrische fietsen. Bekijk hier de testuitslagen.

Telegraaf

Voor de testuitslagen van de Telegraaf kan je deze pdf documenten bekijken: deel 1 en deel 2.

Nog een video met extra uitleg van de Telegraaf (uit 2009): klik hier

ANWB

Tevens heeft de ANWB een test gedaan met meerdere elektrische fietsen. Meer informatie vind je hier.

Plusonline

De website plusonline heeft flink wat testresultaten online staan. Lees hier meer voor fietsen onder de €2.000, hier staat deel 2 met fietsen boven de €2.000.

 

Ben je overtuigd en wil je een elektrische fiets kopen? Neem dan een kijkje bij de verschillende merken

gazelle elektrische fiets batavus elektrische fiets sparta elektrische fiets union elektrische fiets giant elektrische fiets qwic elektrische fiets flyer elektrische fiets koga elektrische fiets